Over Graham Academy

Een online educatie platform waar je creatieve en technische skills met praktische toepassingen leert.

Marketing, design en projectmanagement zijn vaardigheden die je creatieve visies tot leven brengen, en je carrière of onderneming laten groeien! Opgericht in 2021, Graham Academy is een online platform waar mensen op eigen tempo praktische toepassingen kunnen leren voor het najagen van doelen en ambities.

Wie ben ik?

Over Julian Graham

Julian Graham

Founder

📍 Utrecht, Nederland

Julian is een op hol geslagen marketeer / webdeveloper, leraar en founder van Graham Academy. Hij werkte voorheen bij een advocatenkantoor en marketing agency waar hij de kneepjes van digitale marketing heeft geleerd. Hij is een beetje te oud voor Tiktok, maar weet wel het een en ander van branding en content af. 

Waarom ik online les geef

Heb jij de skills voor een goede of leuke baan, mooie stage of nieuwe functie? Misschien een eigen onderneming of nieuwe hobby? De markt en wereld veranderd in een rap tempo en gaat met een sneeuwbaleffect alsmaar sneller. Terwijl het klaslokaal en de scholen eigenlijk bijna onveranderd gebleven zijn.

Het is vreemd dat iedere school digitale innovatie de hemel in prijst, maar geen gebruik maakt van de innovaties die diezelfde technologie ons biedt. Tot de dag van vandaag hebben leraren moeite met het starten van iets simpels als een Zoomsessie. Ik raakte op school gefrustreerd met het trage en verouderde schoolsysteem en wilde in ieder geval bijdragen aan een verandering via het internet. 

Graham Academy is een betaalbare en makkelijke te gebruiken manier voor het leren van praktische creatieve en technische skills. Ik geloof dat iedereen in staat is om te leren en te verbeteren, de een is misschien wat sneller en beter dan de ander. Maar dat deert niet, want uiteindelijk komt diegene er wel. 

Met online cursussen kan je leren op eigen tempo. Je hoeft er niet op een bepaald tijdstip te zijn. Je kunt ook zelf bepalen wat je belangrijk vindt en je kan elke vraag stellen zonder dat je je hoeft te schamen voor een groep. Ook kan je leren en werken tegelijk met het volgen van een online cursus.

Online cursussen zijn bundels van informatie waar je alleen voor betaald als ze ook waardevol blijken te zijn en nuttig. Je geeft namelijk reviews en ook kan je geld terugvragen, dit zet de wereld van educatie op ze kop. 

De scholen in Nederland worden natuurlijk beoordeeld met landelijke student-enquêtes en overheidsorganisaties, maar de leerling en werkgever hebben weinig directe invloed op de leraar en school. Daarnaast durf je als leerling niet zomaar je mening te delen met de leraar over zijn of haar kwaliteit van lesgeven.  Hij of zij (leraar) beoordeelt immers je werk en mensen blijven mensen. 

Het leren van iets creatiefs voor digitale projecten moet niet voelen als een verouderd militair bootcamp. Juist wanneer je mensen met eigen interesse en plezier iets laat leren, dan krijg je betere resultaten.

Als ik mensen kan helpen of passioneren met de dingen die ik weet en aan ze leer, dan bereik ik mijn doel: andere in staat stellen om hun dromen, ambities en hobby’s waar te maken. 

Julian Graham, Graham Academy founder